Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karidesli Dil Balığı
#1
MALZEMELER
40 gr un
maydanoz
100 gr mantar
40 gr tereyağ
1/2 kg karides
3 çay fincanı su
4 adet dil balığı
1 çay fincanı krema
1 çay fincanı beyaz şarap
1 çorba kaşık elma sirkesi
tuz

HAZIRLANIŞI
Karidesleri içine maydanoz ve elma sirkesi koyduğunuz suda haşlayın ve kabuklarını soyun. Birkaç tane karidesi süs olarak kullanmak üzere kabuklu olarak bırakın. Diğer yanda balık filetolarını tek tek rulo yapıp her birini kürdanla tutturun. Kaynayan suya atıp, beş dakika haşlayın. Mantar ve şarap ilavesi ile beş dakika daha kaynatın. Daha sonra bir süçgeçle balık ve mantarları servis tabağına alın. Ayrı bir kapta tereyağı eritip, un ile hafif ateşte 2-3 dakika kadar birbirine yedirin, balık suyunu ilave edip devamlı karıştırarak pişirin. Son olarak karidesler, mantar ve krema katıp, sıcak olarak balığın üzerine dökün.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Peynir Soslu Somon Balığı Bullem 0 719 04.09.12, 01:45:40
Last Post: Bullem
  Taratorlu ton balığı tavası sedakmo 0 287 29.04.12, 01:00:11
Last Post: sedakmo
  şişte ton balığı sedakmo 0 260 29.04.12, 00:59:11
Last Post: sedakmo
  Marine Edilmiş Kılıç Balığı Izgara sedakmo 0 389 28.04.12, 18:42:07
Last Post: sedakmo
  Fırında Patatesli Palamut Balığı Tarifi sedakmo 0 267 28.04.12, 18:39:51
Last Post: sedakmo



Users browsing this thread: 1 Guest(s)