Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karides güveç
#1
MALZEMELER
1/2 kg karides
1 su bardağı beyaz şarap
rendelenmiş kaşar
domates
soğan
sarımsak
defne yaprağı
tuz
karabiber
4 çorba kaşığı sıvıyağ

HAZIRLANIŞI
Bir tavada ince doğradığınız soğanları kavurun, dövülmüş sarımsağı ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun. Üzerine domatesleri ekleyin ve yumuşayıncaya, suyu çekinceye kadar pişirin. Piştikten sonra şarap, tuz, karabiberi ekleyin ve bir taşım kaynatın. Karidesleri ve defne yaprağını ekleyerek 3-4 dakika kadar pişirin. Ocaktan alarak isteğe göre tek kişilik güveç kaplarına veya ısıya dayanıklı bir cam kaba alın. Üzerine rendelenmiş kaşar döşeyerek önceden ısıtılmış orta dereceli fırında kaşar peyniri kızarana kadar pişirin.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Hamsi güveç sedakmo 0 574 29.04.12, 01:03:32
Last Post: sedakmo
  Kırmızı Şarap Soslu Karides (4 Kişilik ) sedakmo 0 267 28.04.12, 18:40:57
Last Post: sedakmo
  Kırmızı Şarap Soslu Karides (4 Kişilik) sedakmo 0 389 28.04.12, 14:52:29
Last Post: sedakmo
  Karides Kokteyl sedakmo 0 324 28.04.12, 12:11:40
Last Post: sedakmo
  Sirkeli karides tornado 0 295 31.03.11, 01:17:54
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)