Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kalkan Buğulama (2 Kişilik)
#1
MALZEMELER
800 gram kalkan balığı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet sivribiber
7-8 adet mantar
1 diş sarmısak
1 adet orta boy domates
Yarım su bardağı beyaz şarap
2 çorba kaşığı krema
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri


HAZIRLANIŞI
Temizlenmiş kalkan balığını ince dilimleyin, 1 çorba kaşığı tereyağını tavaya aktarın. Kızdırdıktan sonra küçük kesilmiş sivribiberi, mantarları, sarımsağı ve domates ekleyin.
Birkaç dakika kısık ateş soteleyin. Yarım su bardağı beyaz şarabı ve 2 çorba kaşığı krema ilave edin.
Güveç kabına dilimlenmis kalkan balığını koyun. Üzerine hazırladığınız karışımı dökün, çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peynirini de serpin. Orta derecede ısılı fırında 20 dakika pişirin ve sıcak servis yapın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Terbiyeli Levrek Buğulama Bullem 0 685 04.09.12, 16:50:38
Last Post: Bullem
  Alabalık Buğulama sedakmo 0 308 28.04.12, 16:20:24
Last Post: sedakmo
  Hamsi Buğulama Tarifi sedakmo 0 300 26.04.12, 11:12:44
Last Post: sedakmo
  Fırında Hamsi Buğulama Tarifi YasiN 0 377 16.04.12, 16:09:15
Last Post: YasiN
  Sardalya Buğulama (4 Kişilik) tornado 0 313 31.03.11, 01:11:38
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)