Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kalkan balığı amandin
#1
MALZEMELER
4 kişi için
8 dilim kalkan balığı
tuz
bir tutam karabiber
6 çorba kaşığı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
3 kahve fincanı rafine yağı
1 avuç kabuklu badem
1 çay fincanı un


HAZIRLANIŞI
Bademleri kaynar suda bir dakika haşlayıp hemen süzgece dökün ve kabuklarını soyup boyuna ince olarak dilimleyin. Küçük bir kapla orta ateşli fırına koyup kontrol ederek yakmadan zaman zaman karıştırıp sarı olarak kızartın. Fırın yoksa bademleri az yağda tavada kızartıp süzgece boşaltıp yağını süzdürün. Balıkları bir kaba koyup süt, tuz biber ilave ederek karıştırın. Sonra alt üst una bulayın. Bir tavaya yağı koyup kızdırın. Kalkanları yan yana yatırın. Dörder dakika alt üst kızartıp bir servis tabağına çıkartın. Bir tavada tereyağını kızdırıp bademi ekleyin. Bir dakika sote yapın, limon suyunu balıkların üzerine serpip badem ile tereyağını müsavi olarak üzerlerine döküp servis edin.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Peynir Soslu Somon Balığı Bullem 0 723 04.09.12, 01:45:40
Last Post: Bullem
  Taratorlu ton balığı tavası sedakmo 0 288 29.04.12, 01:00:11
Last Post: sedakmo
  şişte ton balığı sedakmo 0 261 29.04.12, 00:59:11
Last Post: sedakmo
  Marine Edilmiş Kılıç Balığı Izgara sedakmo 0 391 28.04.12, 18:42:07
Last Post: sedakmo
  Fırında Patatesli Palamut Balığı Tarifi sedakmo 0 267 28.04.12, 18:39:51
Last Post: sedakmo



Users browsing this thread: 1 Guest(s)