Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kalamar Tava (6 Kişilik)
#1
MALZEMELER
6 Orta Boy Kalamar
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Çorba Kaşığı Şeker
1 Tatlı Kaşığı Karbonat
1 Su Bardağı Un
Tuz
Sos İçin:
1 Kutu Doğranmış Domates
1/2 Yarım Havuç
2 Arpacık Soğanı
1 Diş Sarmısak
1/2 Kereviz
1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
Tuz
1/2 Tatlı Kaşığı Kuru Fesleğen


HAZIRLANIŞI
Kalamarları Yıkayıp kuruladıktan sonra yarım parmak kalınlığında halka şeklinde doğrayalım. Üzerine karbonat ve şekeri ilave edip hepsini harmanlayalım(bu işlem kalamarı yumuşatmak ve lezzetini arttırmak için)
Ayrı bir yerde unun içine bir miktar tuz ilave edip karıştıralım. Kalamarları una bandırıp fazla ununu silkeleyerek kızgın yağda eşit aralıklarla dizerek arkalı önlü hafif pembeleşene dek kızartalım.
Sos İçin: Havucu tavla zarı gibi doğrayalım. Kerevizi aynı irilikte doğrayalım. Tavaya sıcı yağı koyalım. Havucu, soğanları, sarmısakları ve kerevizi ilave ederek yumuşayana dek soteleyelim. Ardından 1 kutu domates konservesini tavaya boşaltıp tuzunu ve yarım tatlı kaşığı fesleğeni ilave ederek hafifçe suyunu çekene dek 3-5 dakika kaynatalım. Bu sosu kalamarların yanında ikram edelim.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Ahtapotlu ızgara kalamar sedakmo 0 463 29.04.12, 01:16:14
Last Post: sedakmo
  Levrek tava sedakmo 0 545 29.04.12, 01:05:41
Last Post: sedakmo
  Hamsi Tava Tarifi -2- Hamsi Tava Nasıl Yapılır? sedakmo 0 396 29.04.12, 00:58:27
Last Post: sedakmo
  Hamsi Tava Tarifi -1- Hamsi Tava Nasıl Yapılır? sedakmo 0 350 29.04.12, 00:57:03
Last Post: sedakmo
  Kalamar Tava (6 Kişilik) sedakmo 0 259 28.04.12, 12:10:58
Last Post: sedakmo



Users browsing this thread: 1 Guest(s)