Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kabaklı Çıtır Balık
#1
MALZEMELER
2 adet orta boy yeşil kabak
(kabukları soyulmadan iyice yıkanıp, kibrit çöpü formunda incecik dilimlenmiş)
400 gr ağırlığında, fileto çıkarılmış yani kılçıkları temizlenmiş levrek, somon ya da dil balığı
1 su bardağı galeta unu
Yarım demet maydanoz (çok ince kıyılmış)
3 yemek kaşığı dövülmüş fındık içi veya ceviz içi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için:
1 çay bardağı sıvıyağı

HAZIRLANIŞI
Önce kibrit çöpü doğranmış kabakların üzerine tuz ve hafif karabiber serpiştirip, çok az yağda 7-8 dakika soteleyip, iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim. Altını kapatıp, bir kenara koyalım.
Öte yandan balığımızı da bir parmak kalınlığında uzun uzun dilimleyelim. Geniş bir tabağın içinde; galeta unu, tuz, karabiber, maydanozla beraber ceviz ya da fındığı iyice karıştıralım. Şimdi tavada yağı kızdırırken balıkları bu galeta unlu karışıma iyice bulayıp, sonra kızgın yağda 5-6 dakika kızartalım. Delikli el süzgeciyle, kızaran balıkları bir kağıt peçetenin üzerine alıp, yağını iyice süzdürelim. En sonunda bir servis tabağının içine kabakla balığı karıştırarak servise sunalım.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Peynir Soslu Balık Izgara Yemek Tarifi sedakmo 0 309 29.04.12, 00:45:24
Last Post: sedakmo
  Balık nasıl alınır ve saklanır? sedakmo 0 231 28.04.12, 12:09:03
Last Post: sedakmo
  Balık nasıl temizlenir? sedakmo 0 296 26.04.12, 12:57:58
Last Post: sedakmo
  Hangi mevsimde hangi balık yenir? sedakmo 0 378 26.04.12, 12:56:21
Last Post: sedakmo
  Mangalda Balık Keyfi- Mangalda Izgara Somon Tarifi sedakmo 0 436 26.04.12, 11:07:57
Last Post: sedakmo



Users browsing this thread: 1 Guest(s)