Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Izgara turna balığı
#1
MALZEMELER
6 kişilik
1 kg turna balığı filetosu
1/2 su bardağı bira
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
1/4 su bardağı limon suyu
2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı acılı sos
çok acı kırmızı biber sosu
acısız kırmızı biber

HAZIRLANIŞI
Turna balığını 6 parçaya bölün. Derin olmayan bir kaba koyun. Yağı, birayı, limon suyunu, maydanozu ve tuzu karıştırıp, acılı sosu ve çok acı kırmızı biber sosunu ilave edin, hepsini balıkların üstüne dökün. Oda ısısında 1 saat bekletin, arka taraflarını çevirin. Daha sonra balıkları, iyice yağlanmış bir ızgarada ve kömür ateşinde çevirerek pişirin. Üzerlerini kırmızıbiber ile süsleyebilirsiniz.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Peynir Soslu Somon Balığı Bullem 0 719 04.09.12, 01:45:40
Last Post: Bullem
  Taratorlu ton balığı tavası sedakmo 0 287 29.04.12, 01:00:11
Last Post: sedakmo
  şişte ton balığı sedakmo 0 260 29.04.12, 00:59:11
Last Post: sedakmo
  Somon Izgara Yemek Tarifi sedakmo 0 302 29.04.12, 00:46:27
Last Post: sedakmo
  Peynir Soslu Balık Izgara Yemek Tarifi sedakmo 0 311 29.04.12, 00:45:24
Last Post: sedakmo



Users browsing this thread: 1 Guest(s)