Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hardal Soslu Ahtapot (4 Kişilik)
#1
MALZEMELER
1 kg. ahtapot
4 çorba kaşığı mayonez
1 çorba kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı hardal tohumu
1 çorba kaşığı ince kıyılmış dereotu


HAZIRLANIŞI
Ahtapotu temizlenmiş ya da dondurulmuş olarak alın.
Ahtapotu bir tencereye koyun. 8 çorba kaşığı su ekleyip, tencerenin kapağını kapatın. Çok kısık ateşte, ahtapot yumuşayıncaya kadar 1,5 saat pişirin. Suyum süzüp, soğumaya bırakın.
Sosu hazırlamak için, mayonez, hardal, hardal tohumu ve kıyılmış dereotunu karıştırın. İri doğranmış ahtapotu sosa ilave edip karıştırın. Soğuk olarak servis yapın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Peynir Soslu Somon Balığı Bullem 0 723 04.09.12, 01:45:40
Last Post: Bullem
  Ahtapot Salatası nasıl yapılır sedakmo 0 672 29.04.12, 01:17:28
Last Post: sedakmo
  Ahtapot salatası sedakmo 0 587 29.04.12, 01:14:36
Last Post: sedakmo
  Ahtapot carpaccıo (italya) sedakmo 0 567 29.04.12, 01:13:33
Last Post: sedakmo
  Avokado göbeğinde ahtapot tartar sedakmo 0 485 29.04.12, 01:12:30
Last Post: sedakmo



Users browsing this thread: 1 Guest(s)