Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hamsi Kuşu -I
#1
MALZEMELER
1 kg taze (ya da tuzlanmış) hamsi
2 yemek kaşığı mısır un
1 su bardağı zeytinyağ
2 adet yumurta
maydanoz
taze soğan
tuz

HAZIRLANIŞI
Hamsilerin kılçıklarını, balıkları iki parçaya ayırmadan dikkatlice çıkarın. Taze soğan ve maydanozu çok ince kıyıp, tuzla ovun. Birbirlerine yapışmaları için biraz mısır unu serpiştirip tekrar karıştırın. 3 hamsiyi açık şekilde ve kuyruklan bileğe doğru gelecek biçimde sol elinizin avucuna koyun, soğanlı kanşımdan ilave edin. Üzerine tekrar üç hamsi kapatın. Daha sonra avuç içinde sıkıp, köfte biçimine getirin. Bu işlemi bütün hamsiler bitene dek tekrarlayın. Hepsini hazırlandıktan sonra, mısır unu ve çırpılmış yumurtaya bulayıp, tek tek kızgın yağda kızartın veya tepsiye dizerek fırında pişirin. Sıcak veya soğuk olarak mısır ekmeği ile servis yapın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Hamsi güveç sedakmo 0 573 29.04.12, 01:03:32
Last Post: sedakmo
  Hamsi kavurma sedakmo 0 533 29.04.12, 01:01:38
Last Post: sedakmo
  Hamsi Tava Tarifi -2- Hamsi Tava Nasıl Yapılır? sedakmo 0 394 29.04.12, 00:58:27
Last Post: sedakmo
  Hamsi Tava Tarifi -1- Hamsi Tava Nasıl Yapılır? sedakmo 0 347 29.04.12, 00:57:03
Last Post: sedakmo
  Hamsi Tatlısı Tarifi - Hamsi Tatlısı Nasıl Yapılır ? sedakmo 0 287 29.04.12, 00:55:54
Last Post: sedakmo



Users browsing this thread: 1 Guest(s)