Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hamsi Güveç (4 Kişilik)
#1
MALZEMELER
1/2 kg hamsi
2 adet domates
2 adet yeºil biber
1 adet patates
1/4 bağ pazı (veya ıspanak)
1 çay bardağı mısır unu
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan (veya mevsiminde ½ demet taze soğan)
2 su bardağı su
1 kahve fincanı zeytinyağı
tuz


HAZIRLANIŞI
Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız.
Domatesleri küp şeklinde, biberleri de çekirdek yataklarını çıkarıp enine doğrayın. Patatesleri rendeleyin. Temizlenmiş pazıyı iki dakika kadar haşlayıp süzgece alınız ve ince ince doğrayınız. Soğanı ince kıyınız.
Tüm malzemeyi geniş bir kapta harmanlayıp iki su bardağı su ilave ediniz ve bilahare toprak güvece başaltınız. 160-180oC fırında 40 dakika pişiriniz. Sıcak servis yapınız.
Not: Bu yemek Doğu Karadeniz?e özgüdür.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Hamsi güveç sedakmo 0 573 29.04.12, 01:03:32
Last Post: sedakmo
  Hamsi kavurma sedakmo 0 533 29.04.12, 01:01:38
Last Post: sedakmo
  Hamsi Tava Tarifi -2- Hamsi Tava Nasıl Yapılır? sedakmo 0 394 29.04.12, 00:58:27
Last Post: sedakmo
  Hamsi Tava Tarifi -1- Hamsi Tava Nasıl Yapılır? sedakmo 0 347 29.04.12, 00:57:03
Last Post: sedakmo
  Hamsi Tatlısı Tarifi - Hamsi Tatlısı Nasıl Yapılır ? sedakmo 0 287 29.04.12, 00:55:54
Last Post: sedakmo



Users browsing this thread: 1 Guest(s)