Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hamsi Fırın (4 Kişilik)
#1
MALZEMELER
1 kg hamsi
2 adet domates
1 adet limon
sıvı yağ
tuz


HAZIRLANIŞI
Hamsileri kafalarını kopararak ve içlerini baş parmağınızla temizleyiniz. Kılçıklarını çıkarıp fileto haline getiriniz ve kapatınız.
Fırın tepsisini hafifce yağlayıp hamsileri aralarında boşluk kalmayacak tarzda bir ters, bir düz diziniz. Domatesleri ve limonu ince halkalar halinde doğrayınız. Balıkları tuzladıktan sonra üzerlerine domates ve limonları eşit aralıklarla diziniz.
180oC?a ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişiriniz. Sıcak servis yapınız.
Not: Hamsiler fırında iken zaman zaman kurumaması için kontrol ediniz. Eğer kuruyorsa ki bu hamsilerin yağsız olmasından kaynaklanır, üzerlerine hafifce sıvı yağ gezdiriniz.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Hamsi güveç sedakmo 0 574 29.04.12, 01:03:32
Last Post: sedakmo
  Hamsi kavurma sedakmo 0 534 29.04.12, 01:01:38
Last Post: sedakmo
  Hamsi Tava Tarifi -2- Hamsi Tava Nasıl Yapılır? sedakmo 0 394 29.04.12, 00:58:27
Last Post: sedakmo
  Hamsi Tava Tarifi -1- Hamsi Tava Nasıl Yapılır? sedakmo 0 350 29.04.12, 00:57:03
Last Post: sedakmo
  Hamsi Tatlısı Tarifi - Hamsi Tatlısı Nasıl Yapılır ? sedakmo 0 287 29.04.12, 00:55:54
Last Post: sedakmo



Users browsing this thread: 1 Guest(s)