Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fener Balığı Buğulama (6 Kişilik)
#1
MALZEMELER
1 kg. fener balığı (fileto çıkarılmış)
2 adet orta boy domates
3-4 adet sivri biber
1 limonun suyu
2 adet orta boy soğan
1/2 demet maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 dişsarmısak
Tuz,Karabiber
3-4 adet defne yaprağı


HAZIRLANIŞI
Balıkları yıkadıktan sonra yayvan bir tencereye dizin. Domateslerin kabuklarını soyup, halka halka doğrayın. Dilimlenmiş domatesleri balıkların üzerine yerleştirin.
ince doğranmış biber ile halka şeklinde doğranmış soğanı balıkların üzerine serpiştirin.Bir kabın içinde zeytinyağı limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırıp, balığın üzerine dökün.
Birkaç defne yaprağı da ilave ederek tencerenin kapağını kapatın.Orta hararetli ateşte 20-25 dakika kadar pişirdikten sonra düzgün bir biçimde servis tabağına alın.
Fener buğulamanı üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Terbiyeli Levrek Buğulama Bullem 0 687 04.09.12, 16:50:38
Last Post: Bullem
  Peynir Soslu Somon Balığı Bullem 0 722 04.09.12, 01:45:40
Last Post: Bullem
  Taratorlu ton balığı tavası sedakmo 0 287 29.04.12, 01:00:11
Last Post: sedakmo
  şişte ton balığı sedakmo 0 261 29.04.12, 00:59:11
Last Post: sedakmo
  Marine Edilmiş Kılıç Balığı Izgara sedakmo 0 391 28.04.12, 18:42:07
Last Post: sedakmo



Users browsing this thread: 1 Guest(s)