Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dilbalığı Filetosu Somonlu (5 Kişilik)
#1
MALZEMELER
1 kg Dilbalığı Filetosu
250 gr Somon Filetosu
1 Bağ Pazı
1 Havuç
1 Kabak
1 Patates
3 Limon Suyu
Tuz, Karabiber
Fesleğenli Sos İçin:
1 Demet Taze Fesleğen
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
2 Yeşil Soğan
2 Diş Sarmısak
1 Dal Maydanoz
1 Kahve Fincanı Su
Tuz, Karabiber


HAZIRLANIŞI
Dilbalığı filetolarının yarısını yağlı kağıdın üzerine dizin.
Pazı yapraklarını kaynar suya atıp 1 dakika beklettikten sonra çıkarın. Damarlarını temizleyip dil balığı filetolarının üzerine dizin. Tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyin. Diğer filotoları pazılı karışımın üzerine kapattıktan sonra yağlı kağıtla birlikte rulo haline getirin.
Alüminyum folyaya sıkıca sarıp 15 dakika buharda veya suda haşlayın.
Fesleğenli sosu hazırlamak için; bütün malzemeyi blenderden geçirin. Suyu ekleyip 10 dakika kaynatın. Fesleğen sosunu servis tabağına alın. Pişmiş balığı folyo ve yağlı kağıttan çıkarıp keskin bir bıçakla verevine dilimleyin. Sosun üzerine yerleştirin.
Kabak, havuç ve patatesleri şekilli keserek haşlayın. Balık rulolarının etrafına dekoratif şekilde yerleştirin. Sıcak olarak servis yapın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Salmonlu Dil Balığı Filetosu Tarifi sedakmo 0 229 26.04.12, 10:59:26
Last Post: sedakmo
  Somonlu kabak terin tornado 0 452 31.03.11, 01:19:09
Last Post: tornado
  Levrek filetosu mönier amandin tornado 0 354 31.03.11, 01:02:35
Last Post: tornado
  Levrek filetosu kağıtta tornado 0 383 31.03.11, 00:53:14
Last Post: tornado
  Dilbalığı Filetosu Somonlu (5 Kişilik) tornado 0 270 31.03.11, 00:31:12
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)