Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deniz Tarağı (2 Kişilik)
#1
MALZEMELER
100 gram gravyer peynir
1 su bardağı süt
Üç buçuk çorba kaşığı un
4 diş sarmısak
300 gram deniz tarağı
Yarım fincan konyak
1 çay kaşığı hardal
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım demet maydanoz


HAZIRLANIŞI
Deniz taraklarını derin bir tavada yumuşayana dek haşlayın. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı koyun. 2 diş sarımsağı ve maydanozları ince ince kıyın. Deniz taraklarını tavaya alarak, sarmısak ve maydanozla sote edin.
Beşamel sos için ayrı bir tencereye 1 çorba kaşığı tereyağı koyun. Daha sonra unu tencereye ilave edin. Sararana dek kavurun. Sütü, yavaş yavaş unun üzerine ilave edin. Kaynamaya başlayınca ocaktan indirin. Kalan 2 diş sarmısağı ezin. Hardal ve konyakla karışıma ilave edin.
Karıştırdıktan sonra tavada bulunan deniz taraklarının içine koyun. Hazırladığınız beşamel sosu deniz taraklarının üzerine dökün. Gravyer peynirini de üstüne koyun, önceden ısıtılmış orta dereceli fırında peynirler eriyene dek pişirin. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek, servis yapın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Sebzeli Deniz Ürünleri (4-5 Kişilik) tornado 0 302 31.03.11, 01:16:56
Last Post: tornado
  Enginar Göbeğinde Deniz Mahsülleri Karnavalı (4 Kişilik) tornado 0 315 31.03.11, 00:34:25
Last Post: tornado
  Deniz Ürünlü Krep Bohçaları (3 Kişilik) tornado 0 347 31.03.11, 00:29:46
Last Post: tornado
  Deniz Ürünleri Yahnisi (4 Kişilik) tornado 0 324 31.03.11, 00:29:33
Last Post: tornado
  Deniz Mahsülleri ve Rezene İle Canneloni (6 Kişilik) tornado 0 308 31.03.11, 00:29:06
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)