Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deniz Mahsülleri Güveç (2) (4 Kişilik)
#1
MALZEMELER
50 gram kalamar
50 gram midye içi
50 gram karides
50 gram ahtapot
1 çay bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak
4 adet yeşil biber
10 adet mantar
1 adet limonun suyu
1 çay bardağı beyaz şarap
3 çorba kaşığı un
Tuz, beyazbiber
Yarım demet maydanoz


HAZIRLANIŞI
Deniz mahsüllerini temizleyip, bol suyla yıkayın. Tuzla harmanlayarak, 10 dakika bekletin. Yeniden yıkayın.
Zeytinyağını bir tavaya alın. Kızdırdıktan sonra ince kıyılmış sarımsakları, yeşil biberleri, mantarları ve deniz mahsullerini ekleyin. Renkleri değişene dek soteleyin. Limon suyunu ve beyaz şarabı ilave edin. Sürekli karıştırarak, 6-8 dakika pişirin. Tuzunu ve beyazbiberini ayarlatın.
Güveclere doldurarak. 200 dereceye ayarlanmış fırında 8 dakika pişirin. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek, servis yapın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Hamsi güveç sedakmo 0 573 29.04.12, 01:03:32
Last Post: sedakmo
  Sebzeli Deniz Ürünleri (4-5 Kişilik) tornado 0 303 31.03.11, 01:16:56
Last Post: tornado
  Karides güveç tornado 0 342 31.03.11, 00:45:45
Last Post: tornado
  Hamsi Güveç (4 Kişilik) tornado 0 322 31.03.11, 00:38:46
Last Post: tornado
  Enginar Göbeğinde Deniz Mahsülleri Karnavalı (4 Kişilik) tornado 0 317 31.03.11, 00:34:25
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)