Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Çiroz (Uskumru)
#1
MALZEMELER
100 adet uskumru
350 gr mutfak tuzu

HAZIRLANIŞI
Balıkların hepsini bir kaba koyup üzerine tuz dökün ve iyice karıştırın. 12 saat böylece bekletin. Daha sonra temizleyip güzelce yıkayın. Sularının süzülmesi için bir süre süzgeçte bekletin. Üçerli ya da dörderli olarak ipe dizip güneşte kurutun. Kurutma sırasında yağmurdan korumanız gerekir. Bir iki hafta sonra çirozlar yenecek kıvama gelecektir.
Uskumru, nisan ve mayıs aylarında kurutmak için uygundur, diğer aylarda arzu ederseniz istavritlede çiroz yapabilirsiniz.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Uskumru Dolması tornado 0 412 31.03.11, 01:22:45
Last Post: tornado
  Uskumru Buğulaması (6 Kişilik) tornado 0 497 31.03.11, 01:22:32
Last Post: tornado
  Limonlu Izgara Uskumru (4 Kişilik) tornado 0 343 31.03.11, 01:03:26
Last Post: tornado
  Aioli Soslu Uskumru (5 Kişilik) tornado 0 284 31.03.11, 00:22:14
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)