Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Barbunya Tavası (5 Kişilik)
#1
MALZEMELER
1 kg barbunya (temizlenip, yıkanmış, kurulanmış)
1/2 çay kaşığı tuz
beyazbiber
1 su bardağı bira
3 su bardağı elenmiş un
1/2 su bardağı zeytinyağı ya da ayçiçek yağı
1 limon (süsleme için)
1/2 bağ maydanoz (süsleme için)
5 çorba kaşığı Margarin


HAZIRLANIŞI
Balıkları tuzlayıp, biberleyin ve biraya batırın. Una bulayıp, fazla ununu silkeledikten sonra balıkları tavada kızdırdığınız zeytinyağında, her iki tarafı da kızarana dek kızartın.
Kağıt havlu üzerinde fazla yağlarını süzdürün. Önceden ısıtılmış tabaklara alın.
Margarini bir tavada eritin. Yağ iyice kızıp, kahverengileşmeye başlar başlamaz balıkların üzerine dökün. Barbunya tavasını limon ve maydanozla süsleyip, sıcak olarak servis yapın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Taratorlu ton balığı tavası sedakmo 0 287 29.04.12, 01:00:11
Last Post: sedakmo
  Taratorlu Palamut Tavası tornado 0 449 31.03.11, 01:21:03
Last Post: tornado
  Sirkede Barbunya Balığı (4 Kişilik) tornado 0 305 31.03.11, 01:17:41
Last Post: tornado
  Sardalya Tavası (4 Kişilik) tornado 0 346 31.03.11, 01:12:32
Last Post: tornado
  Fırnda Barbunya tornado 0 309 31.03.11, 00:35:16
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)