Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Barbunya Izgara (1 Kişilik)
#1
MALZEMELER
4-5 adet barbunya balığı,
2 adet biber
1 adet domates
Sosu için:
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
tuz


HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak içini temizlemek için balıkların karınlarını kesin. İç organlarını çıkardıktan sonra balıkları bol suda yıkayın. Keskin bir bıçak yardımıyla pullarını temizleyin. Izgarada 10 dakika pişirin ve servis tabağına alın.
Domatesi ve biberleri de ızgarada pişirin. Sosu için 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı limon ve tuzu karıştırın. Servis tabağına aldığınız balığın üzerine bu sostan döktükten sonra servis yapın.
Not: Barbunya balığını ızgaranın yanı sıra tavada da pişirebilirsiniz. Ancak balığın lezzetli olmasını sağlamak için unladıktan sonra iyice silkelemenizde yarar var. Fazla un ile birlikte kızaran balığın tadı bozulabilir.Ayrıca balığın üzerine dökmek için hazırladığınız sosu buzdolabında bir kaç gün bekletin.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Somon Izgara Yemek Tarifi sedakmo 0 299 29.04.12, 00:46:27
Last Post: sedakmo
  Peynir Soslu Balık Izgara Yemek Tarifi sedakmo 0 308 29.04.12, 00:45:24
Last Post: sedakmo
  Marine Edilmiş Kılıç Balığı Izgara sedakmo 0 385 28.04.12, 18:42:07
Last Post: sedakmo
  Izgara Sardalya sedakmo 0 305 26.04.12, 12:49:53
Last Post: sedakmo
  Izgara çupra ve Sarımsaklı ekmek Yapışılı sedakmo 0 323 26.04.12, 12:44:58
Last Post: sedakmo



Users browsing this thread: 1 Guest(s)