Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Barbunya balığı nisuaz
#1
MALZEMELER
4 kişi için
8 adet orta boy barbunya ve 4 adet iri barbunya
1 kahve fincanı rafine yağı
4 adet iri kabukları soyulup ince kıyılmış domates
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan
4 yaprak defne
az tuz
bir tutam karabiber
1 limonun suyu
8 adet ançuez filetosu
16 adet çekirdeksiz yeşil zeytin
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 bağ kıyılmış maydanoz


HAZIRLANIŞI
Barbunyaları temizleyip tuzlayın, biberleyip limon suyunu ilave edin. İçlerine birer defne yaprağı koyun. Rafine yağını küçük bir tencereye koyup kızdırın. Soğan ve sarımsağı ilave edip bir dakika kavurun, domates ve tuzu ekleyin. Ağır ağır kaynatarak domates bırakacağı suyu çekinceye kadar sekiz on dakika pişirip ateşten alın. Zeytinleri tereyağında 1-2 dakika sote yapıp domateslerin içine ilave edip karıştırın. Barbunyaları hafif unlayıp rafine yağı il eyağlayın. Demir veya kömür ızgarasında dörder dakika alt üst pişirip servis tabağına alın. Üzerlerine eşit olarak domatesli zeytini taksim edin. İkişer adet ançuez koyun. Maydanozu serpin
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Peynir Soslu Somon Balığı Bullem 0 718 04.09.12, 01:45:40
Last Post: Bullem
  Taratorlu ton balığı tavası sedakmo 0 280 29.04.12, 01:00:11
Last Post: sedakmo
  şişte ton balığı sedakmo 0 255 29.04.12, 00:59:11
Last Post: sedakmo
  Marine Edilmiş Kılıç Balığı Izgara sedakmo 0 384 28.04.12, 18:42:07
Last Post: sedakmo
  Fırında Patatesli Palamut Balığı Tarifi sedakmo 0 262 28.04.12, 18:39:51
Last Post: sedakmo



Users browsing this thread: 1 Guest(s)