Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Balıklı Bohça (5 Kişilik)
#1
MALZEMELER
10 Kare Milföy Hamuru
400 gr Hamsi
1 Soğan
1 Kahve Fincanı Margarin
3 Yumurta
4-5 Dal Maydanoz
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
Tuz, Karabiber


HAZIRLANIŞI
Milföy hamurunu buzluktan çıkarın. Balıkların kafalarını ve kılçıklarını ayıklayıp yıkayın. Küçük parçalar halinde doğrayın. Yumurtaların ikisini katı başlayıp dilimleyin. 1 yumurtayı ayrı bir kasede iyice çırpın. Soğanı ince ince kıyın, maydanozu yıkayıp doğrayın.
Margarini tavada eritip doğranmış soğan ve balıkları ekleyin. 5-6 dakika kavurup derin bir kaseye alın. Haşlanmış yumurta dilimleri, maydanoz, yoğurt, tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırın.
Milföy hamurlarını düz zemine yayıp hazırladığınız balıklı karışımı üzerlerine paylaştırın. Bohça şeklinde katlayıp kenarlarını yapıştırın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Balıklı sebze tarifi sedakmo 0 264 26.04.12, 10:51:17
Last Post: sedakmo
  Ton Balıklı Üçgenler tornado 0 458 31.03.11, 01:22:19
Last Post: tornado
  Ton Balıklı Krem Soslu Penne (1 Kişilik) tornado 0 421 31.03.11, 01:21:46
Last Post: tornado
  Sardalya Balıklı Dip tornado 0 334 31.03.11, 01:11:23
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)