Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Balık Kroket (4 Kişilik)
#1
MALZEMELER
2 adet patates
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
2 adet taze soğanın yeşil kısmı
1 kg haşlanmış kefal
1 tutam kakule
1 tutam kişniş
1 tutam karanfil tozu
1 tutam kimyon
1 tutam tarçın
1 tutam tuz
2 adet yumurta
Yarım su bardağı su
Galeta unu
Kızartmak için: Sıvı yağ


HAZIRLANIŞI
Patatesleri bol suda yumuşayana dek haşlayın. Kabuklarını soyduktan sonra bir çatal yardımıyla ezin. Üzerine 2 çorba kaşığı tereyağı ve 1 su bardağı sütü ilave edin. Kıvamına gelene dek çatal ile ezmeye devam edin.
Küçük parçalar şeklinde kestiğiniz kefali ve soğanların yeşil kısımlarım, kakuleyi, kişnişi, kimyonu, karanfil tozunu, tarçını ve tuzu patates püresinin üzerir ekleyin. Malzemeler özleşene dek yoğurun.
Ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizle şekil verin. Ayrı bir kap yumurta ve suyu karıştırın. Kroketleri önce bu karışma sonra galeta ununa bulayın. Kızgın sıvı yağda kızartıp sıcak servis yapın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Peynir Soslu Balık Izgara Yemek Tarifi sedakmo 0 305 29.04.12, 00:45:24
Last Post: sedakmo
  Balık nasıl alınır ve saklanır? sedakmo 0 227 28.04.12, 12:09:03
Last Post: sedakmo
  Balık nasıl temizlenir? sedakmo 0 293 26.04.12, 12:57:58
Last Post: sedakmo
  Hangi mevsimde hangi balık yenir? sedakmo 0 373 26.04.12, 12:56:21
Last Post: sedakmo
  Mangalda Balık Keyfi- Mangalda Izgara Somon Tarifi sedakmo 0 431 26.04.12, 11:07:57
Last Post: sedakmo



Users browsing this thread: 1 Guest(s)