Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Balık dolması
#1
MALZEMELER
6 parça fileto balık (mezgit, alabalık olabilir)
Haşlanmış bir miktar pazı yaprağı içi
1,5 su bardağı Amerikan Pirinci
2 orta boy soğan
1 kahve fincanı fıstık
1 kahve fincanı kuş üzümü
1 çay kaşığı tuz
Bir tutam karabiber
Bir tutam yenibahar
Yarım fincan soya yağı

HAZIRLANIŞI
Soğanlar yağda kavrulur. Kuş üzümü, fıstık ve haşlanmış pirinç ilave edilir. Sonra fileto balık tuzlanır. Üzerine pazı ve iç konularak rulo yapılır. Yağlanmış cam pişirme kabına konulur. Tuz, kırmızı biber ve biraz un serpilir, fırında pişirilir. Süslenerek servis edilir.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Hamsi Dolması Tarifi - Hamsi Dolması Nasıl Yapılır? sedakmo 0 251 29.04.12, 00:52:10
Last Post: sedakmo
  Peynir Soslu Balık Izgara Yemek Tarifi sedakmo 0 308 29.04.12, 00:45:24
Last Post: sedakmo
  Sazan balığı dolması sedakmo 0 368 28.04.12, 14:54:48
Last Post: sedakmo
  Balık nasıl alınır ve saklanır? sedakmo 0 230 28.04.12, 12:09:03
Last Post: sedakmo
  Balık nasıl temizlenir? sedakmo 0 296 26.04.12, 12:57:58
Last Post: sedakmo



Users browsing this thread: 1 Guest(s)