Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Balık Böreği (2 Kişilik)
#1
MALZEMELER
Yarım kg kefal
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
Yarım domates
5-6 adet mantar
1 çay kaşığı kuşüzümü
1 çay kaşığı dolmalık fıstık
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı domates suyu
Tuz
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
2 adet yufka


HAZIRLANIŞI
Öncelikle temizlenmiş ve bol suyla yıkanmış kefal balığını haşlayın. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı alın. Küçük küçük kestiğiniz soğanı tavaya aktarın. Pembeleşene dek kavurun.
Kabuğunu soyduğunuz yarım domatesi küçük küçük doğrayın. Mantarları da ince dilimler halinde kesin. Sonra mantarları, domatesi, 1 çay kaşığı kuşüzümünü, fıstığı, karabiberi ve 1 çay bardağı domates suyunu ilave edin. Yaklaşık 10 dakika sonra suyunu çeken karışımın üzerine küçük parçalar şeklinde kestiğiniz kefal balığını ekleyin.
10 dakika kavurduktan sonra hazırladığınız içi yufkalara sarın, önceden ısıtılmış orta dereceli fırında yufkaların üzeri kızarana dek pişirin. Dilimleyerek, servis yapın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Peynir Soslu Balık Izgara Yemek Tarifi sedakmo 0 312 29.04.12, 00:45:24
Last Post: sedakmo
  Balık nasıl alınır ve saklanır? sedakmo 0 234 28.04.12, 12:09:03
Last Post: sedakmo
  Balık nasıl temizlenir? sedakmo 0 296 26.04.12, 12:57:58
Last Post: sedakmo
  Hangi mevsimde hangi balık yenir? sedakmo 0 378 26.04.12, 12:56:21
Last Post: sedakmo
  Mangalda Balık Keyfi- Mangalda Izgara Somon Tarifi sedakmo 0 437 26.04.12, 11:07:57
Last Post: sedakmo



Users browsing this thread: 1 Guest(s)