Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Balık Buğulama (2 Kişilik)
#1
MALZEMELER
1 adet beyaz etli balık
1 buçuk su bardağı domates suyu
1 su bardağı su
2 adet defne yaprağı
2 diş sarımsak
1 adet soğan
3 çay kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 dilim limon
1 çorba kaşığı soya sosu
Tuz


HAZIRLANIŞI
Mevsimlik beyaz etli balığı fileto biçiminde temizleyin. Geniş bir tencereye alın. 1 buçuk su bardağı domates suyu ve 1 su bardağı suyu tencereye dökün. 2 adet defne yaprağını tencereye ekleyin. 2 diş sarımsağı dövün.
Soğanı yemeklik doğrayın. Sıvı yağla birlikte tencereye alın. 1 dilim limon, soya sosu, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızıbiber ve yeterli miktarda tuz ilave edin. Tenceredeki su kaynayınca, üzerine 1 çorba kaşığı unu yavaş yavaş serpin. Topaklaşmaması için kaşıkla iyice karıştırın. Bu şekilde 5-10 dakika daha kaynatın.
Daha sonra çukur bir servis tabağına alın. Dilerseniz üzerine bir miktar baharat ve ince kıyılmış dereotu ekleyip sıcak şekilde servis yapın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Terbiyeli Levrek Buğulama Bullem 0 684 04.09.12, 16:50:38
Last Post: Bullem
  Peynir Soslu Balık Izgara Yemek Tarifi sedakmo 0 308 29.04.12, 00:45:24
Last Post: sedakmo
  Alabalık Buğulama sedakmo 0 306 28.04.12, 16:20:24
Last Post: sedakmo
  Balık nasıl alınır ve saklanır? sedakmo 0 230 28.04.12, 12:09:03
Last Post: sedakmo
  Balık nasıl temizlenir? sedakmo 0 296 26.04.12, 12:57:58
Last Post: sedakmo



Users browsing this thread: 1 Guest(s)