Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ananaslı Yengeç Salatası (Lobster Salad)
#1
MALZEMELER
150 gr. veya 2 su bardağı dolusu yengeç (doğranmış)
1 yemek kaşığı peanut (yağ gibi kullanacağız ya da sıvıyağı)
1 diş sarmısak (üçe bölünmüş)
2 yemek kaşığı limon suyu
1 adet kesme şeker
1 dal yeşil soğan (çok ince kıyılmış)
3 dal taze nane
3 dal taze fesleğen
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI
Öncelikle bir bütün ananası ortadan boylamasına ikiye bölüp içini ufak küp parçalar halinde çıkaralım.
Bu arada yengeci tuzlu suda 10-12 dakika haşlayıp içinin etlerini çıkaralım. Ya da dondurulmuş yengeci küp doğrayalım.
Tavamızı kısık ateşe oturtup, yağı ya da peanutu koyalım. Sarmısakları ekleyip, sararıncaya kadar 2-3 dakika soteleyelim. Sonra sarmısakları çıkarıp atalım. Çünkü önemli olan sarmısağın aromasını yağa bırakmasını sağlamaktı. Sonra altını söndürelim.
Daha sonra bu yağın içine sıcakken şekeri atıp eritelim. Hemen limon suyu, yeşil soğan, nane, fesleğen, tuz ve karabiberi ekleyip, tahta kaşıkla iyice karıştıralım.
Bir kabın içinde bekleyen küp doğranmış yengeçlerimizi de ekleyip, en son küp doğradığımız ananas parçalarıyla karıştıralım.
Önceden içini oyduğumuz ananas kabuklarının içine bu karışımı yerleştirip, servise sunalım.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Ahtapot Salatası nasıl yapılır sedakmo 0 666 29.04.12, 01:17:28
Last Post: sedakmo
  Ahtapot salatası sedakmo 0 583 29.04.12, 01:14:36
Last Post: sedakmo
  Ahtapot salatası (italya) sedakmo 0 604 29.04.12, 01:06:35
Last Post: sedakmo
  Mayonezli Balık Salatası tornado 0 377 31.03.11, 01:05:33
Last Post: tornado
  Füme Alabalık ve Pancar Salatası (4 Kişilik) tornado 0 410 31.03.11, 00:35:02
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)