Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alabalık Buğulama (4 Kişilik)
#1
MALZEMELER
4 adet Alabalık (fileto edilmiş)
4 adet defne yaprağı
3 adet domates
3 adet çarliston biber
1.5 adet limonun suyu
70 gr. tereyağ(margarin veya likit yağ da olabilir)
250 gr. mantar
1 çorba kaşığı kapari turşusu
Tuz ve karabiber


HAZIRLANIŞI
Domatesler halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilir.Alabalık filetoları domateslerin üzerine yerleştirilir.Bakiye domatesler ise dörde bölünüp balıkların aralarına yerleştirilir.
Çarliston biberler çekirdekleri çıkarıldıktan sonra uzun şeritler (veya halkalar) halinde kesilerek balıkların üstüne yerleştirilir. İkiye bölünmüş mantarlar, bir çorba kaşığı kapari turşusu ve defne yaprakları ilave edilir.
Limon suyu ve balıkların üst seviyesine kadar su konur, kararınca tuz ve karabiber ilave edilir ve kapağı kapatılıp hafif ateşte 30 dakika pişirilir.
Not: İsteyenler 2 ila 3 diş doğranmış sarımsak ta ilave edebilirler.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Terbiyeli Levrek Buğulama Bullem 0 687 04.09.12, 16:50:38
Last Post: Bullem
  Alabalık Buğulama sedakmo 0 310 28.04.12, 16:20:24
Last Post: sedakmo
  Kiremitte Alabalık sedakmo 0 299 28.04.12, 12:13:19
Last Post: sedakmo
  Salamura Domatesli Alabalık Fileto sedakmo 0 290 26.04.12, 12:48:31
Last Post: sedakmo
  Hamsi Buğulama Tarifi sedakmo 0 300 26.04.12, 11:12:44
Last Post: sedakmo



Users browsing this thread: 1 Guest(s)