Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Terbiyeli Paça Çorbası (6 Kişilik)
#1
MALZEMELER
Paça Malzemesi
4 Kuzu Paça (Keçi paçası olursa daha iyi olur)
4 Su Bardağı Su
Tuz
Terbiye Malzemesi
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Un
2 Yumurta
1 Limon Suyu
6 Çorba Kaşığı Sirke
6 Diş Sarmısak


HAZIRLANIŞI
Kıl bezleri temizlenmiş tütsülenmiş paçaları düdüklü tencereye alıp 4 su bardağı su ve tuz ilave ederek 2 saat pişirin.
Başka bir tencerede tereyağını kızdırın. Unu ilave edip 2 dakika kavurun. Kavrulan una 2 çorba kaşığı paça suyundan ekleyip karıştırın. 1-2 taşım kaynadıkatan sonra karışımı paçalara ekleyin. Limon suyu ve yumurtayı ayrı bir kapta iyice çırpın ve çorbaya yavaş yavaş ilave edin.
Çorbayı servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine sirke ve sarmısak ekleyerek servis yapın.
Not: Çorbayı sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin. Böylelikle yumurtanın kesilmesini engellemiş olursunuz. Ayrıca kaynarken 1 defne yaprağı eklerseniz daha lezzetli olur.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Mercimek çorbası yapımı Bullem 0 734 07.11.12, 16:31:53
Last Post: Bullem
  Lebeni Çorbası Tarifi video Bullem 0 657 02.10.12, 11:14:02
Last Post: Bullem
  Köfteli yogurt çorbası Bullem 0 565 13.09.12, 18:48:17
Last Post: Bullem
  Balık Çorbası Bullem 0 543 04.09.12, 16:57:30
Last Post: Bullem
  Mısırlı Pirinç Çorbası Bullem 0 479 04.09.12, 01:34:01
Last Post: Bullem



Users browsing this thread: 1 Guest(s)