Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Taze Bakla Çorbasi
#1
MALZEMELER
10 adet taze bakla
1 küçük soğan
3 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 yumurta
dereotu
zeytinyağı ve tereyağ
tatlı kaşığı salça

HAZIRLANIŞI
Baklaları tahta üzerinde incecik kıyın, diğer tarafta tencerede 1 küçük soğanı yağla beraber kavurup salçayı ekleyin daha sonra kıyılmış baklaları ilave edip biraz sote edin ve 1 su bardağı sıcak suyuda katıp baklaların pişmesini sağlayın. Bu arada çukur bir kapta yoğurt, 1 yumurta, 3 çorba kaşığı unu ve dereotunu da katıp karışımı hazırlayın. Diğer tarafta pişmekte olan baklalar yumuşayınca üzerine 4 su bardağı kadar daha suyu ilave ederek tam kaynamaya yakın yoğutlu olan karışımıda ekleyip kısık ateşte karıştırarak pişmesini sağlayalım.Biraz dinlendikten sonra üzerine pul biber ilave ederek servis yapalım.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Çilekli Taze Bezelye Çorbası zeday 0 543 22.06.12, 12:32:08
Last Post: zeday
  Taze Tarhana Çorbası Anon3m 0 274 26.04.11, 01:18:20
Last Post: Anon3m
  Yoğurtlu Bakla Çorbası tornado 0 381 31.03.11, 00:06:14
Last Post: tornado
  Taze Tarhana Çorbası tornado 0 367 31.03.11, 00:03:27
Last Post: tornado
  Terbiyeli iskembe çorbasi tornado 0 317 31.03.11, 00:03:17
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)