Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tavuk Suyu Çorbası
#1
MALZEMESI :

1 baş soğan
1 adet havuç
1 çorba kaşığı tuz
1 adet orta boy tavuk
3.5 It su ( yaklaşık 13 su bardağı)

HAZIRLANIŞI
Bir tencereye 3.5 lt su koyun, orta büyüklükte bir soğanın kabuklarını soyun, üstünü temizlediğiniz havucu ilave edin, tüylerini yolup, içini temizledikten sonra, harlı ateşte tütsüleyip, yıkadığınız tavuğu ilave edin. Tuzunu katın, tencere kapağı açık vaziyette ateşe koyun.Su ısındığında suyun üzerinde beliren köpükleri delikli bir kepçe yardımı ile alıp atın. Daha sonra tencerenin kapağını örtün. Tavuk iyice yumuşayıncaya dek 2-2.5 saat kaynatın. Tavuk piştikten sonra bir tabağa koyun ve tenceredeki suyu ince delikli bir süzgeçten geçirin. Böylelikle yaklaşık 8 su bardağı su elde edeceksiniz, eğer su miktarı bundan daha fazla ise bir
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Mercimek çorbası yapımı Bullem 0 737 07.11.12, 16:31:53
Last Post: Bullem
  Lebeni Çorbası Tarifi video Bullem 0 661 02.10.12, 11:14:02
Last Post: Bullem
  Köfteli yogurt çorbası Bullem 0 568 13.09.12, 18:48:17
Last Post: Bullem
  Balık Çorbası Bullem 0 547 04.09.12, 16:57:30
Last Post: Bullem
  Mısırlı Pirinç Çorbası Bullem 0 480 04.09.12, 01:34:01
Last Post: Bullem



Users browsing this thread: 1 Guest(s)