Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Soğan çorbası
#1
MALZEMELER
500 gr soğan
2 çorba kaşığı un
2 dilim bayat ekmek
5 su bardağı et suyu
2.5 çorba kaşığı tereyağ
3 çorba kaşığı zeytinyağ
1 kahve fincanı kaşar peyniri , rendelenmiş
karabiber, tuz

4 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Soğanın kabuklarını soyup, ince ince doğrayın. Ekmek dilimlerini küp küp doğrayın. Tencereye zeytinyağ ve tereyağ koyup ateşe yerleştirin. Yağ kızmaya başladığında doğradığınız ekmekleri yağın içine atıp kızartın. Ekmekler pembeleşdiklerinde bir kevgir yardımıyla yağlarını süzüp, tencereden alın. Daha sonra yağın içine kıyılmış soğanı atın ve soğan pembeleşinceye dek karıştırarak kavurun. Soğan pembeleştiğnde, yağa biraz un serpiştirin ve un renk değişinceye dek karıştırarak kavurun. Unun rengi değiştiğinde, ılık et suyunu ilave edin ve tencerenin kapağını örtüp pişmeye bırakın.Soğanlar iyice piştikten sonra karabiber, tuz ilave edin ve bir taşım daha kaynatıp, ateşten alın. Kızarttığınız ekmek parçaları ve rendelediğiniz kaşar peynirini katın, biraz karıştırıp sıcak sıcak servis yapın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Mercimek çorbası yapımı Bullem 0 734 07.11.12, 16:31:53
Last Post: Bullem
  Lebeni Çorbası Tarifi video Bullem 0 657 02.10.12, 11:14:02
Last Post: Bullem
  Köfteli yogurt çorbası Bullem 0 565 13.09.12, 18:48:17
Last Post: Bullem
  Balık Çorbası Bullem 0 543 04.09.12, 16:57:30
Last Post: Bullem
  Mısırlı Pirinç Çorbası Bullem 0 479 04.09.12, 01:34:01
Last Post: Bullem



Users browsing this thread: 1 Guest(s)