Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peynirli Mısır Çorbası (8 Kişilik)
#1
MALZEMELER
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet doğranmış soğan
1 tatlı kaşığı kimyon
4 su bardağı tavuk suyu
2 adet orta boy patates (soyulmuş ve küçük küçükdoğranmış)
1 su bardağı haşlanmış ve püre halina getirilmiş mısır
2 su bardağı haşlanmış mısır
1/4 su bardağı ince kıyılmışmaydanoz
1 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri
1/4 su bardağı krema (arzuya göre)
Tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI
Kalın tabanlı bir tencerede yağı ısıtın. Soğanı ekleyip harlı ateştte rengi değişene kadar yaklaşık 5 dakika pişirin.
Dövülmüş sarımsak ve kimyonu ekleyip karıştırarak 1 dakika pişirin. Tavuk suyunu ekleyip kaynatın. Patatesi ekleyip ateşi kısın. Kapağını kapatmadan 10 dakika pişirin.
Püre haline getirdiğiniz mısırı,haşlanmış mısır tanelerini ve maydanozu ekleyin. Kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra 10 dakika harlı ateşte pişirin.
Peyniri, tuz, karabiber ve kremayı ekleyin. Peynir eriyinceye kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Sıcak sıcak servis yapın.
Aşçının önerisi: Peynirli mısır çorbasını servis yapmadan bir gün önce hazırlayabilirsiniz. Isıtıldığında lezzetinden hiçbirşey kaybetmez. Haşlanmış mısırı dondurulmuş olarak kullanabileceğiniz gibi eğer bulabilirseniz konserve küçük mısır da kullanabilirsiniz.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Mercimek çorbası yapımı Bullem 0 736 07.11.12, 16:31:53
Last Post: Bullem
  Lebeni Çorbası Tarifi video Bullem 0 660 02.10.12, 11:14:02
Last Post: Bullem
  Köfteli yogurt çorbası Bullem 0 567 13.09.12, 18:48:17
Last Post: Bullem
  Balık Çorbası Bullem 0 545 04.09.12, 16:57:30
Last Post: Bullem
  Mısırlı Pirinç Çorbası Bullem 0 479 04.09.12, 01:34:01
Last Post: Bullem



Users browsing this thread: 1 Guest(s)