Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Paça Çorbası Terbiyeli (4 Kişilik)
#1
MALZEMELER
8 Keçi yada Koyun Paçası (temizlenmiş)
6 Su Bardağı Su
1 Orta Boy Soğan (kabuğu soyulup, bütün bırakılmış)
2 Diş Sarmısak
1 Çay Kaşığı Tuz
2 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber
Terbivesi:
1/6 Su Bardağı Limon Suyu
2 Yumurtanın Sarısı
1 Çorba Kaşığı Su


HAZIRLANIŞI
Alışılmış paça çorbasına yumurtalı, limonlu terbiye katılmasıyla hazırlanan terbiyeli paça çorbasının, kış mevsiminde başlangıç yemeği olarak yada içki sofralarının sonunda servis edebilirsiniz
Önce, paçaların üstündeki kılları hafif ateşte ütüleyiniz. Ütülenmiş paçaları bol suda yıkayınız.
Büyük boy bir tencereye paçaları, suyu, soğanı, sarmısağı ve tuzu koyup, orta ateşte bir taşım kaynatınız. (Bir delikli kepçeyle üstte biriken köpükleri alıp atınız.) Tencerenin kapağını kapatıp, çorbayı 4 saat pişiriniz.
Terbiyeyi hazırlamak için, genişçe bir tencereye su doldurup kaynatınız. Üstüne küçük bir kase oturtup, içine yumurta sarılarını, limon suyunu ve 1 çorba kaşığı suyu koyunuz. Yumurta teli ile 2 dakika çırpınız. Kaynayan paça çorbasından iki su bardağı alıp, terbiyeye iyice karıştırınız. Tencereyi ateşten alıp, kaseyi içinden çıkararak, içindeki terbiyeyi kaynayan çorba tenceresine katınız. Bir kez karıştırıp, çorba tenceresini ateşten alınız. Çorbayı ısıtılmış bir servis kasesine boşaltıp servis ediniz.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Mercimek çorbası yapımı Bullem 0 732 07.11.12, 16:31:53
Last Post: Bullem
  Lebeni Çorbası Tarifi video Bullem 0 657 02.10.12, 11:14:02
Last Post: Bullem
  Köfteli yogurt çorbası Bullem 0 562 13.09.12, 18:48:17
Last Post: Bullem
  Balık Çorbası Bullem 0 542 04.09.12, 16:57:30
Last Post: Bullem
  Mısırlı Pirinç Çorbası Bullem 0 477 04.09.12, 01:34:01
Last Post: Bullem



Users browsing this thread: 1 Guest(s)