Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hamsi Çorbası (4 Kişilik)
#1
MALZEMELER
100 Gr. Hamsi
1 adet iri olgun domates
1 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
4 su bardağı su
Tuz , Karabiber


HAZIRLANIŞI
Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız ve 1 cm uzunluğunda parçalar halinde kesiniz. 5 dakika kadar 4 bardak tuzlu suda haşlayınız. Haşlanmış hamsileri suyunu süzüp kenara alınız. Bu suyu daha sonra kullanacağınızdan dökmeyiniz.
Domatesin kabuğunu soyup rendeleyiniz. Soğanı da rendeleyiniz.
Tereyağını tavada eritip unu kavurunuz. Rendelenmiş domates ve soğanı ilave edip birkaç dakika çeviriniz. Beklettiğiniz suyu ilave ediniz. Su kaynamaya yaklaşınca hamsileri ve kıyılmış maydanozu ilave edip 5 dakika daha pişiriniz. Sıcak servis yapınız.
Notlar: 1. Bu çorba da tipik bir Trabzon yemeğidir. 2. Arzu edenler, çorbaya limon sıkabilirler.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Mercimek çorbası yapımı Bullem 0 737 07.11.12, 16:31:53
Last Post: Bullem
  Lebeni Çorbası Tarifi video Bullem 0 661 02.10.12, 11:14:02
Last Post: Bullem
  Köfteli yogurt çorbası Bullem 0 568 13.09.12, 18:48:17
Last Post: Bullem
  Balık Çorbası Bullem 0 547 04.09.12, 16:57:30
Last Post: Bullem
  Mısırlı Pirinç Çorbası Bullem 0 480 04.09.12, 01:34:01
Last Post: Bullem



Users browsing this thread: 1 Guest(s)