Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Evelik Çorbası
#1
MALZEMELER
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 bağ evelik (bir çeşit yeşil ot, dere kenarlarında yetişir)
Yarım su bardağı maş fasulyesi (ufak bakla)
Yarım su bardağı ince hamur eriştesi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI
Öncelikle bir tencereye yağ bırakılır ve çok ince kıyılmış soğanlar kavrulmaya başlanır. Bir tarafta yıkanan maş fasulyesi ve salça kavrulan soğanların üzerine eklenerek 4-5 dakika daha beraberce kavrulur ve üzerine 7-8 su bardağı et suyu ilave edilerek pişmeye bırakılır.
Öte yandan evelik yıkanarak çok ince ince kıyılır. Su kaynamaya başladıktan sonra ince kıyılmış evelik, tuz ve karabiberi eklenir. Çorbayı ateşten almadan 10 dakika öncede erişte ilave edilir ve sık sık karıştıralarak pişirilir. Sıcak sıcak servise alınır.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Mercimek çorbası yapımı Bullem 0 733 07.11.12, 16:31:53
Last Post: Bullem
  Lebeni Çorbası Tarifi video Bullem 0 657 02.10.12, 11:14:02
Last Post: Bullem
  Köfteli yogurt çorbası Bullem 0 562 13.09.12, 18:48:17
Last Post: Bullem
  Balık Çorbası Bullem 0 542 04.09.12, 16:57:30
Last Post: Bullem
  Mısırlı Pirinç Çorbası Bullem 0 477 04.09.12, 01:34:01
Last Post: Bullem



Users browsing this thread: 1 Guest(s)