Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Portakallı Ördek
#1
MALZEMELER
2 kg ağırlığında bir ördek
2 adet portakal
2 çorba kaşığı margarin
4 adet küp kesme şeker
1 çay kaşığı patates unu
1 çorba kaşığı portakal likörü
1 çorba kaşığı portakal marmeladı
1 çorba kaşığı şarap

HAZIRLANIŞI
Margarini bir tencereye koyup kızdırın. İçine temizlenmiş, tütsülenmiş, ayakları gerisine geçirilmiş ve tuzlanmış ördeği koyun. Bir tarafı kızardıktan sonra çevirerek, her iki tarafı da nar gibi oluncaya dek, 45-50 dakika fırında kızartın.
Diğer yandan bir portakalın kabuğunu soyun, çok ince doğrayıp, biraz su içinde haşlayın. Ikinci bir portakalın üstünü kesme şeker ile ovun, aynı şekeri ateşte sarımtırak bir renk alıncaya kadar eritin. Iki portakalın kabuklarını ve zarlarını çıkatın, dilim dilim kesin, sonradan süs olarak kullanmak üzere buzdolabında saklayın. Pişen ördeğin yağını tencereden çıkarın, aynı kaba şarap ve pıhtılaşması için patates ununu ilave edip, önceden karamel haline getiridiğiniz şeker, ince doğranmış ve haşlanmış portakal kabuğu, portakal marmeladı ve portakal likörünü ilave edin.
Ördeği, istediğiniz büyüklükte porsiyonlara bölün, salçayı ve süs olarak portakal dilimlerini kouyup sıcak servis yapın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Turşulu Ördek TUANA 0 779 03.04.11, 01:15:31
Last Post: TUANA
  Turşulu Ördek tornado 0 823 30.03.11, 22:43:19
Last Post: tornado
  portakallı ördek PEYOTE 0 398 08.03.11, 17:28:13
Last Post: PEYOTE



Users browsing this thread: 1 Guest(s)