Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Güveçte bıldırcın
#1
MALZEMELER
orta boy güveç için
8 adet soyulmuş temizlenmiş bıldırcın
125 gr tereyağı
1 adet küçük soğan
2 adet orta boy domates
6 adet yeşil biber
1 dal biberiye
4 diş sarımsak
bir fincan elma sirkesi
tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI
Güvecin içini tereyağı ile iyice yağlayın daha sonra soğanları ve sarımsakları ince ince doğrayın. Hafifçe pembeleşinceye kadar çevirin.Bıldırcınları ilave edip kısık ateşte pişirin, renkleri hafifçe dönmeye ve yağları erimeye başlayan kuşlara doğranmış biberleri ilave edin. 2 dakika sonra bir dal biberiye ilave edin ve 5 dakika kadar pişirin. Doğranmış domatesler, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırıp elma sirkesini ilave edin. 15 dakika orta ateşte kapağı açık olarak pişirilen bıldırcınları servis tabağına alın, haşlanmış patates ve brüksel lahanası ile sıcak servis yapın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Pilavlı Bıldırcın tornado 0 882 30.03.11, 22:42:00
Last Post: tornado
  Bıldırcın Şiş tornado 0 684 30.03.11, 22:40:30
Last Post: tornado
  Bıldırcın Kağıtta tornado 0 741 30.03.11, 22:40:17
Last Post: tornado
  Bıldırcın Izgara tornado 0 774 30.03.11, 22:39:42
Last Post: tornado



Users browsing this thread: 1 Guest(s)