Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patatesli Tepsi Köftesi (5 Kişilik)
#1
MALZEMELER
Köfte Hamuru:
750 gr İki Defa Çekilmiş Dana-Koyun Karışımı Kıyma
2 Dilim Ekmek
1 Yumurta Sarısı
1 Orta Boy Soğan
1 Demet Maydanoz(İnce Kıyılmış)
Tuz, Karabiber
Köfte Baharı
Diğer Malzeme:
1 Su Bardağı Ayçiçek Yağı
500 gr(5 Adet Orta Boy)Patates(Kabukları Soyulup,Yarım Santim Kalınlığında Yuvarlak Dilimler Halinde Kesilmiş)
1 Çorba Kaşığı Un
200 gr.(2 Orta Boy)Olgun Domates Yada 1 Bardak Domates Suyu
15 gr.(1 Çorba Kaşığı)Tereyağı Yada Margarin
4-5 Dal Dereotu(İnce Kıyılmış)


HAZIRLANIŞI
Önce ekmeklerin kabuklarını alıp,ıslatın.Sonra sıkarak ufalayın.Karışık kıyma ,ekmek içi,yumurta sarısı,soğan, maydanoz,tuz,biber ve köftebaharını bir kaba koyun.İyice yoğurup,bu harçtan yuvarlak yassı köfteler yapın.
Çiçekyağını bir tavada kızartın.Patatesler pembeleşmeden altın rengini alıncaya kadar kızartın.Aynı yağda,çok az una buladığınız köfteleri de hafifçe kızartarak bir tabağa alın.
Bir tepsiye köfte ve patatesleri birer sıra olmak üzere dizin.Üzerine bir kaşık yağla,bir taşım kaynatılmış domates suyunu dökün;üzerine dereotu serperek 175 C?lik fırında yaklaşık 20-25 dk pişirin.Sıcak olarak servis yapın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Fellah Köftesi Bullem 0 638 04.09.12, 15:02:59
Last Post: Bullem
  Akçaabat Köftesi Tarifi YasiN 0 667 19.04.12, 15:04:13
Last Post: YasiN
  Patatesli Cariye Köftesi Tarifi YasiN 0 605 19.04.12, 14:54:35
Last Post: YasiN
  Davut Paşa Köftesi Tarifi YasiN 0 330 19.04.12, 14:47:08
Last Post: YasiN
  İsveç Köftesi Tarifi Yasin Arslan 0 288 26.02.12, 02:51:29
Last Post: Yasin Arslan



Users browsing this thread: 1 Guest(s)