Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kisehir Köftesi
#1
MALZEMELER
500 gr ince çekilmiş yağsız kıyma
500 gr ince bulgur
2 orta boy kuru soğan
5 bardak et suyu
1 adet yumurta
1 kaşık salça
1 kaşık tereyağ yada margarin
tuz, karabiber, pul biber, toz biber

HAZIRLANIŞI
Soğanlardan biri incecik kıyılır. Kıyılan soğan, kıyma, bulgur karıştırılır. Bu karışıma yeteri kadar tuz ve biber eklenir, yoğrulmaya başlanır. Bulgur yumuşayıncaya kadar yoğurulmaya devam edilir. Bulguların çabuk yumuşaması istenirse bir miktar su katılabilir. Bulgurlar yumuşadıktan sonra yumurta katılarak bir süre daha yoğurmaya devam edilir.Yoğurma işi tamamlandıktan sonra avuç içi ile yuvarlak köfteler yapılır.Yapılan köfteler kaynamakta olan et suyuna katılır. Orta ateşte 25-30 dakika pişirilir. Bu arada diğer soğanda incecik kıyılarak küçük bir tavada tereyağ ile kavrulur ateşten yeni indirilmiş köftelere eklenir. Biraz dinlendirildikten sonra yemek servise hazırdır.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Fellah Köftesi Bullem 0 644 04.09.12, 15:02:59
Last Post: Bullem
  Akçaabat Köftesi Tarifi YasiN 0 667 19.04.12, 15:04:13
Last Post: YasiN
  Patatesli Cariye Köftesi Tarifi YasiN 0 609 19.04.12, 14:54:35
Last Post: YasiN
  Davut Paşa Köftesi Tarifi YasiN 0 335 19.04.12, 14:47:08
Last Post: YasiN
  İsveç Köftesi Tarifi Yasin Arslan 0 293 26.02.12, 02:51:29
Last Post: Yasin Arslan



Users browsing this thread: 1 Guest(s)