Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kabak Köftesi (4 Kişilik)
#1
MALZEMELER
1 Çorba Kaşığı Margarin
1 Adet Soğan
4 Silme Çorba Kaşığı Un
½ Su Bardağı Süt
Tuz, Karabiber
½ Su Bardağından 1 Parmak Fazla Rendelenmiş Kaşar Peyniri
½ Su Bardağı Ekmek İçi
3 Adet Kabak


HAZIRLANIŞI
Margarini bir tencerede eritin.İnce doğranmış soğanı ekleyin.Pembeleşinceye kadar kavurun.Unu ilave edin.Unun rengi değişmeye başladığında azar azar yarım su bardağı sütü ekleyin.Topaklanmaması için sürekli karıştırın.
Sos kıvamına gelince tencereyi ateşin üstünden alın.Tuzunu ve karabiberini ayarlayın.Rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin.Bir avuç dolusu ekmek içini eleyin.Haşlanmış ve rendelenmiş kabakları ilave edin.İyice karıştırın.
Karışımdan 1 çorba kaşığı alın.Kaşık şekli verdikten sonra kalan ekmek içine bulayın.Malzeme bitene dek bu işlemi tekrarlayın.
Hafifçe yağlanmış tepsiye dizin.190 dereceye ayarlanmış fırında 30 dk pişirin.Sıcak servis yapın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Fellah Köftesi Bullem 0 642 04.09.12, 15:02:59
Last Post: Bullem
  Akçaabat Köftesi Tarifi YasiN 0 667 19.04.12, 15:04:13
Last Post: YasiN
  Patatesli Cariye Köftesi Tarifi YasiN 0 609 19.04.12, 14:54:35
Last Post: YasiN
  Davut Paşa Köftesi Tarifi YasiN 0 333 19.04.12, 14:47:08
Last Post: YasiN
  İsveç Köftesi Tarifi Yasin Arslan 0 291 26.02.12, 02:51:29
Last Post: Yasin Arslan



Users browsing this thread: 1 Guest(s)