Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Harput Köftesi
#1
MALZEMELER
1 paket köftelik bulgur
1/2 kg orta yağlı kıyma
1 baş soğan
maydanoz
reyhan
salça
tuz

HAZIRLANIŞI
Soğanı kuşbaşı doğrayıp, maydanoz, reyhan ve tuzla ovun. Et, bulgur ve salçayı ilave edip, iyice yoğrun. Cevizden biraz küçük parçalar koparıp, yuvarlak yapın, her iki tarafından parmağınızla bastırıp ortasını çukurlaştırın. Bir tencereye tereyağ ve salça (ya da domates rendesi) koyup, biraz pişirdikten sonra sonra bir kase su ilave edin. Su kaynadığında köfteleri alıp 20-25 dakika pişirin, artan suyu bir kaba koyup süzün. Servis yapacağınız zaman, bir kapta sakladığınız bu sudan biraz ilave edip, yeniden ısıtın.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Fellah Köftesi Bullem 0 638 04.09.12, 15:02:59
Last Post: Bullem
  Akçaabat Köftesi Tarifi YasiN 0 667 19.04.12, 15:04:13
Last Post: YasiN
  Patatesli Cariye Köftesi Tarifi YasiN 0 605 19.04.12, 14:54:35
Last Post: YasiN
  Davut Paşa Köftesi Tarifi YasiN 0 330 19.04.12, 14:47:08
Last Post: YasiN
  İsveç Köftesi Tarifi Yasin Arslan 0 287 26.02.12, 02:51:29
Last Post: Yasin Arslan



Users browsing this thread: 1 Guest(s)