Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gökkuşağı Köftesi (6 Kişilik)
#1
MALZEMELER
3 Adet Havuç
3 Adet Patates
2 Çorba Kaşığı Süt
2 Adet Yumurta
½ Kg Az Yağlı Kıyma
1 Adet Soğan
1 Dilim Bayat Ekmek İçi
1 Tatlı Kaşığı Köfte Baharı
1 Çay Kaşığı Kimyon
5 Diş Sarmısak
Tuz
Süslemek İçin:
2 Adet Domates
3-4 Adet Sivri Biber
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
2 Dilim Bayat Ekmek İçi
2 Çorba Kaşığı rendelenmiş Kaşar
Sos İçin:
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
3 Diş Dövülmüş Sarmısak
2-3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Adet Tavuk Suyu Tableti
1 Tatlı Kaşığı Şeker


HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak patatesleri ve havucu haşladıktan sonra soyup, doğrayalım. Mutfak robotunda, patatesleri, havuçları, sütü, yumurtaları, sıvı yağı ve tuzu pürüzsüz bir kıvama getirelim. Patates ve havuçtan oluşan püreyi bir tarafta bekletelim.
Kıymaya rendelenmiş soğanı ekleyelim. Bayat ekmek içini ufalayalım. Dövülmüş sarmısakları ekleyelim. Köfte baharını, kimyon ve tuzu ekleyelim. Köfte harcı özlü bir hamur haline gelene kadar yoğuralım.
Orta büyüklükteki bir tepsiyi çok az yağlayalım. Köfte harcını düzgün bir şekilde yayalım. Isıtılmış fırında köfte harcını yarı yarıya pişirelim. Tepsiyi fırından alıp, üzerine kaşar peyniri serpip, tepsiyi tekrar fırına sürelim. 15 dakika pişirelim. Fırından aldıktan sonra
Dilimler şeklinde keselim. Her dilimin ortasına 1 dilim domates ve sivri biber yerleştirelim.
Sos için tüm malzemeyi karıştıralım. Servis tanağına önce sosu yayalım. Köfte dilimini üzerine yerleştirerek servis yapalım.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Fellah Köftesi Bullem 0 638 04.09.12, 15:02:59
Last Post: Bullem
  Akçaabat Köftesi Tarifi YasiN 0 667 19.04.12, 15:04:13
Last Post: YasiN
  Patatesli Cariye Köftesi Tarifi YasiN 0 605 19.04.12, 14:54:35
Last Post: YasiN
  Davut Paşa Köftesi Tarifi YasiN 0 330 19.04.12, 14:47:08
Last Post: YasiN
  İsveç Köftesi Tarifi Yasin Arslan 0 288 26.02.12, 02:51:29
Last Post: Yasin Arslan



Users browsing this thread: 1 Guest(s)