Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kadınbudu Köfte 2
#1
MALZEMELER
500 gr. YAĞSIZ KOYUN veya DANA KIYMASI
50 gr BALDO PİRİNÇ
2 adet YUMURTA
100 gr KURU SOĞAN
1/2 demet MAYDANOZ
30 gr ZEYTİNYAĞI
TUZ
KARABİBER
KIZARTMA YAĞI
UN

HAZIRLANIŞI
Soğan rendelenerek tavaya konan kıymanın yarısı ile birlikte orta derecede ( 5 dakika ) kavrulur.Fazla yağı süzülerek derince bir kaba alınıp; içine ince kıyılmış yarım demet maydanoz., 5 dakika haşlanıp suyu süzülmüş pirinç, bir yumurtanın sarısı konup istenildiği kadar tuz ve biber eklenerek 10 dakika kadar iyice yoğurulur.( Osmanlı mutfağında bazı yörelerde içine kimyon- kekik- ince çekilmiş ceviz ilave edildiği yazılmışsa da kişisel zevke göre düşünülmelidir ) Hazırlanan harçtan yassı ve oval biçimde hazırlanan köfteler önce una daha sonra da küçük ve derin bir kap içince iyice çırpılan bir yumurta ile sarısı ayrılan diğer yumurtanın akına bir kaç kez bulunıp kızgın yağda altın rengi alıncaya kadar kızrtılarak kağıt havlu üzerine çıkarılır. ( Yumurta akı ne kadar fazla olursa köftelerin saçakları o kadar fazla olacaktır ) Kağıt havlu üzerinde fazla yağı alınan köfteler yanında istenen bir garnitür ile ( Sebze sotesi - pilav- patares püresi vs) . ile sıcak olarak ısıtılmış tabaklarda servis edilir.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Sebzeli dizmeli köfte tarifleri Bullem 0 862 07.11.12, 16:45:54
Last Post: Bullem
  Çiğ köfte yapımı video Bullem 0 625 02.10.12, 11:16:31
Last Post: Bullem
  Kimyonlu Bulgurlu Köfte Tarifi Bullem 0 842 12.09.12, 18:42:51
Last Post: Bullem
  Sıkma Köfte Tarifi YasiN 0 932 19.04.12, 16:05:38
Last Post: YasiN
  Islama Köfte Tarifi YasiN 0 674 19.04.12, 16:03:19
Last Post: YasiN



Users browsing this thread: 1 Guest(s)