![]() |
|
|||
|
|||
![]() Hz. Ebubekir şöyle cevap verdi: Bir gün Allah Resulü (Sallallahu Aleyhi Vesellem) ile otururken eliyle hareketler yapıyordu. Sanki karşısında birisi varmış gibi ona git diyordu sordum. -Ya Resullailah elini iter gibi hareket yapıyordunuz? Diye sordum. Şöyle cevap verdi; Dünya yanıma geldi kendini bana kabul ettirmek istedi, git dedim kendini bana kabul ettiremezsin dedim. -Yeminler olsun sana, sen benden kaçıp kurtulsan senden sonrakiler benden kurtulamayacaklar kendimi onlara kabul ettiririm. Hazreti Ebubekir: -Bende bu soğuk suyu içerken dünyayı kabul edenlerden mi oldum diye ağladım. O soğuk su içerken bunu düşünüyorsa biz soframıza inip kalkan yemekler için ne demeliyiz? Dünyanın kullarıyız dersek doğru olur mu? Kaynak: Orucu Yaşayanlar, Salih Büte, Kayıhan Yayınları, 2007 |
![]() |
Seçenekler | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Oruç Hakkında Bazı Genel Bilgiler, Orucu bozan-bozmayan şeyler! | Yasin Arslan | Ramazan Özel | 1 | 07-10-2013 11:13 AM |
Tüm Soru ve Cevaplarla Orucu Bozan ve Bozmayan Haller | theteknik | Ramazan Bayramı | 0 | 04-03-2011 03:30 PM |
Oruç Hakkında Soru ve Cevaplar | theteknik | Ramazan Özel | 1 | 04-02-2011 01:23 AM |
Hangi Aylarda Oruç Tutmak Sevaptır ? Nafile Orucu ve Fazileti. | theteknik | Ramazan Özel | 1 | 04-02-2011 01:08 AM |
Oruçla İlgili Çeşitli Soru ve Cevaplar | theteknik | Ramazan Özel | 1 | 04-02-2011 01:08 AM |