Forum Geliyoo  

Go Back   Forum Geliyoo > >

Vize Danışmanlık Vize Danışmanlık

Cevapla
 
Seçenekler
  #1  
Alt 08-25-2013
Yasin Arslan Yasin Arslan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Forum Sorumlusu
 
Üyelik tarihi: Feb 2011
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 12.929
Standart Green Card çıktıktan sonra yapılması gerekenler!

DV2014 Talihlilerinin Dikkatine!

DV2014 Asamalari ayrintilariyla soyledir:


1) dvlottery.state.gov adresinden kazandiginizi ogrendikten sonra dvselectee.state.gov adresindeki DS230 ve DSP122 formlarini indirin (2 yildan beri zarf gonderilmiyor, kazandiginizi ve mulakat tarihinizi ogrenebileceginiz tek yer dvlottery.state.gov adresidir. Bu nedenle confirmation numaranizi saklamayi unutmayin)...

[ATTACH=CONFIG]30019[/ATTACH]

2) Bu formlari buradan indireceğiniz yonergelere gore doldurun (Bu pakette, her sorunun aciklamasiyla beraber, sorularin turkce cevirilerini ve ornek doldurulmus formlari bulacaksiniz)

3) Doldurulmus ve gerekli yerleri imzalanmis formlari, GC alacak aile uyeleri icin cekilen vize standartlarina uygun (5x5) fotograflari ve dvlottery.state.gov sayfasindaki barkod sayfasinin ciktisini

U.S. Department of State
Kentucky Consular Center
3505 North Highway 25W
Williamsburg, KY 40769
U.S.A.

Adresine postalayin...

4) Eger formlarin ulasip ulasmadigini kullandiginiz kargo sirketinden ogrenemeyecekseniz (ya da PTT vb. ile kayitli gondermediyseniz) formlarin KCC'ye ulasip ulasmadigini, ya da formdaki bilgilerin islenip islenmedigi sormak icin su e-mail ornegini kendinize uyarlayarak KCC'ye gonderebilirsiniz [alti cizili yerleri doldurup parantezli kisimlari silmeniz yeterli]... KCC'ye gondereceginiz her e-mailde case numaraniz, adiniz ve soyadiniz ve de dogum tarihiniz olmali! Yoksa cevap alamayabilirsiniz...

e-mail to: kccdv @ state.gov
Konu: 2014EU000...(case number) status


Dear Sir/Madam,

I'm one of the winners of DV-2014 lottery. I filled in and sent to you the full set of forms DSP-122, DS-230 part I, and DS-230 Part II . So far, I have not received any information from you regarding my case status. May you please give me information if the requested information is filled in correctly?

Thank you in advance!

My identifying information is listed below:

CASE NUMBER: 2014EU0000XXXX
NAME: XXX (isim)
SURNAME: XXX (soyisim)
DATE OF BIRTH: XX.XX.19XX (ay/gün/yıl)
PLACE OF BIRTH: XXXX (doğum yeri)
E-mail: xxx @ xxx .com


5) Formlariniz KCC'ye ulastiktan sonra yapmaniz gereken sey sabirla beklemek. Formlariniz islendikten sonra, dvlottery.state.gov adresindeki sayfaniza girerek (cekilise basvuru yaparken aldiginiz confirmation numarasi ile giris yapiyorsunuz) mulakat tarihinizi ogrenebilirsiniz. Mulakat tarihiniz siteye aktarildigi zaman KCC'den dvlottery.state.gov sayfanizi kontrol etmenizi soyleyen bir e-mail alacaksiniz.

6) Formlariniz islendikten sonra, yani bilgileriniz database'e aktarildiktan sonra, size mulakat verilmesi icin numaranizin "aktif" olmasi gerekmektedir. Numaralar formlarin gonderilis ve islenmis oldugu tarihlere gore ayrilir ve bu formlar "case numaralari"na gore yani size ait olan dosya numaralariniza gore siralandiktan sonra o ayki dagitilacak vize sayisina gore bir cut-off belirlenir (Vizelerin dagitimina kucuk dosya numaralarindan baslanir, bu nedenle case numaraniz cok buyukse -30.000- gibi, ilk siz gondermis olsaniz bile, case numaralarina gore siralamada arkalarda kalacaginiz icin size ilk aylarda mulakat tarihi verilmeyebilir demek oluyor bu!).

O ay hangi "case numaralarinin" aktif oldugu her ay aciklanan vize bulteninde yer almaktadir. Bu bultene

Visas

adresinde sol tarafta "visa bulletin" isimli secenekten ulasabilirsiniz. Her ayin yaklasik 15'inde bir sonraki ayin bulteni aciklanir.

Ve aciklanan bultende "B. DIVERSITY IMMIGRANT (DV) CATEGORY" isimli yerin altindaki EUROPE bolgesindeki 'aktif' (current) numaraya bakmaniz gerekmektedir. (Her bolge icin ayri sayida insan DV icin sans kazanmaktadir, dolayisiyla her bolgenin case numaralarinin ilerleyisi birbirinden farklidir)

Bunun disinda her ayin bulteninde bir sonraki ay aktif olacak numaralar da "C. ADVANCE NOTIFICATION OF THE DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY " isimli kisimda on bilgi olarak verilir.

Yani su an icinde bulundugumuz Nisan ayinda, gelecek ay olan Mayis ayina ait vize bulteni aciklandi ve bu Mayis bulteninin icinde hem Mayis'a ait hem de Mayis'tan bir sonraki ay olan Haziran'a ait aktif numaralar aciklandi...

Genelde (ilk ay olan Ekim ayini saymazsak) talihlilerinin pek cogu case numaralarin aktif olduklari ayda mulakata cagirirlar... Tabi formlari gec gondererek ve dolayisiyla islenme suresini geciktirerek, daha gec bir tarihte sira alabilirsiniz...

Fikir vermesi amaciyla gecen yilda ve bir onceki yilda hangi case numaralarin ne zaman aktif olduklarini yazayim:

DV2011
Ekim 2010 - 9.600
Kasim 2010 - 12.500
Aralik 2010 - 13.600
Ocak 2011 - 15.400
Subat 2011 - 17.600
Mart 2011 - 20.450
Nisan 2011 - 23.200
Mayis 2011 - 27.800
Haziran 2011 - 29.450
Temmuz 2011 - 33.000
Agustos 2011 - CURRENT (tum numaralarin aktif oldugu anlamina geliyor)
Eylul 2011 - CURRENT

DV2012
Ekim 2011 - 8.500
Kasim 2011 - 11.000
Aralik 2011 - 13.500
Ocak 2012 - 16.500
Subat 2012 - 22.000
Mart 2012 - 26.500
Nisan 2012 - 32.000
Mayis 2012 - 40.000
Haziran 2012 - CURRENT (tum numaralarin aktif oldugu anlamina geliyor)
Temmuz 2012 - CURRENT
Agustos 2012 - CURRENT
Eylul 2012 - CURRENT

2013
Ekim 2012 - 5.700
Kasim 2012 - 7.000
Aralik 2012 - 9.250
Ocak 2013 - 10.950
Subat 2013 - 13.400
Mart 2013 - 16.200
Nisan 2013 - 22.850
May 2013 - 27.500
Haziran 2013 - 31.000
Temmuz 2013 - 33.000
Agustos 2013 - CURRENT (tum numaralarin aktif oldugu anlamina geliyor)
Eylul 2013 - CURRENT

2014
Ekim 2013 - 8000
Kasim 2013 -henuz aciklanmadi.
Aralik 2013 -
Ocak 2014 -
Subat 2014 -


Ornegin DV2012 tarihlerini goz onunde bulundurursak, case -yani dosya- numaraniz 16.000'lerdeyse 16.500 ve altindaki numaralarin aktif oldugu Ocak ayinda sizin numaraniz aktif oldu demektir, eger belgeleriniz islendiyse size de Ocak ayinda bir mulakat tarihi verilecektir. Numaraniz aktif olduktan ve size mulakat tarihi verildikten sonra mülakat tarihinizi dvlottery sitesinden ogrenebilirsiniz, ya da KCC'ye email ile sormak için su sablonu kullanabilirsiniz:

Dear Sir/Madam,

I am winner number 2014EU0000XXXX of the DV2014 lottery. According to the XXXX(numaranizin current olduğu ay adı) Visa Bulletin my case number has become current. I would like to learn my interview date please.
Thank you very much.
Sincerely,

My identifying information is listed below:

CASE NUMBER: 2014EU0000XXXX
NAME: XXX (isim)
SURNAME: XXX (soyisim)
DATE OF BIRTH: XX.XX.19XX (ay/gün/yıl)
PLACE OF BIRTH: XXXX (doğum yeri)
E-mail:xxx @ xxx.com


**** Lutfen! case numaram 2014EU00..., su ay formlari gonderirsem ne zaman mulakat tarihi verilir gibi anlamsiz/cevabi bilinemeyecek sorular sormayin. Sistemi aciklayip, numaralari yazdim.Mulakatinizi sadece case numaraniz aktif oldugu zaman, belgeleriniz islenmisse ogrenebilirsiniz. Eger ABD'ye gec gitmek istiyorsaniz, ilk formlari biraz gec gondererek bu islemi yapabilirsiniz ama ne kadar geciktirirseniz mulakatinizin ne kadar sarkacagini hic kimse bilemez, sadece yukardaki numaralara bakarak tahmin edebilirsiniz o kadar. Ayrica vize sayisi limitli oldugu icin cok gec kalirsaniz, bize sansinizi da kacirabilirsiniz. Vize sansinizi kacirmak istemiyorsaniz, tum formlarinizi KCC'ye en gec 2014 yili gelmeden gondermis olmanizi tavsiye ederim.

Onemli not: Bu yil (DV2014) onceki yillardan farkli olarak 125.000 kisi yani daha fazla kisi secildi, bu nedenle vize sansinizi kaybetmek istemiyorsaniz -ozellikle de case numarasi 35.000+ olan kisiler- cok geciktirmeden formlari gondermenizi tavsiye ederim.****

Sizin numaraniz aktif olduktan sonra ve size bir mulakat tarihi verildiginde, dvlottery.state.gov sayfaniza girip oradan mulakat tarihinizi ogrenebileceksiniz. Dvlottery.state.gov sayfaniz guncellendigi zaman KCC'den size bir e-mail gelecek.

Mulakat tarihleri KCC tarafindan belirlenip, daha sonra dosyalariniz DSP122 formunda belirttiginiz konsolosluga gonderiliyor, eger Ankaradaki Amerikan Konsoloslugunda mulakata girecekseniz, konsolosluk ellerine dosyalar ulastikca ara ara Cesitlilik Gocmen Vize Kurasi Mulakat Tarihleri - Amerikan Buyukelciligi Ankara, Turkiye sayfasindan mulakat tarihlerini sayfayi guncelleyip duyuruyor. Oradan da kendi mulakat tarihinizi kontrol edebilirsiniz.

7) Mulakat zamaninizi ogrendikten sonra, CSC'ye kayit olup vizenin gonderilecegi PTT subesini secip, mulakat icin belgelerinizi hazirlamaya baslayabilirsiniz...

Mulakatlarla ilgili tum ayrintilari DV2014 mulakat deneyimleri adli konuda bulabilirsiniz!

8) Mulakattan sonra adresinize uzerine gocmen vize basili pasaportunuz gonderilecek ve Green Card almak istiyorsaniz bu vizenin son tarihine kadar (yaklasik 6 ay sureniz var) ABD'ye en az bir kere girmis olmak durumundasiniz. ABD'ye girdikten sonra Green Card'iniz ve istediyseniz SSN'niz verdiginiz adrese gonderilecek.

Not: DV2014 mulakat deneyimleri konusunun ilk iletisinde de acikladigim uzere, vize paketi geldikten sonra ABD'ye giris yapmadan $165 USCIS ucretinizi odemenizi tavsiye ederim.

Cekilisten kazanilan Green Card sonrasinda 5 yil sonunda Amerikan vatandasligi icin basvuru yapabiliyorsunuz (bu 5 yilin en az 30 ayini ABD'de gecirmis olmaniz gerekiyor; ayrica tek seferde 6 aydan uzun sure yurtdisinda kalmamis olmaniz gerekiyor eger 6 aydan uzun sure yurtdisinda kalirsaniz continuity of residence'i bozdugunuz icin 5 yil sureniz bir daha basliyor).

Green Card'i ABD'de calismak/yasamak isteyenlere (gocmen olmak isteyenlere) veriyorlar, bu nedenle yazili kural olarak ABD disinda Green Card'iniz ile 1 yildan fazla kalamazsiniz. Eger kalirsaniz Green Card'iniza el konulur (mantikli ve belgelerle destekleyebileceginiz bir nedeniniz yoksa). Eger surekli giris cikis yaparsaniz ve 2-3 yil sonra hala yerlesmemis iseniz yine Green Card'iniza el konulmasi muhtemel.Giriste sorgulanmaya hazir olun. Bu durumda tum inisiyatif kullanma ve bu karari verme yetkinligi giristeki memura verilmistir. uzun bir sure sonra (1 yildan fazla) ABD'ye geri donuyorsaniz sayet belgelerle ve/veya nedenlerle memuru ikna edebilirseniz, o zaman ABD'ye sorunsuz giris yapabilirsiniz. Ama 5-6 aydan fazla yurtdisinda kaldiginiz her sure bir risktir. ABD disinda kalmanizi hakli gosterecek mazaretler, ABD icinde yapmis oldugunuz yatirimlar (ev vb. alimi) vb. nedenlerin hepsi goz onunde bulundurularak memur bir karara varir ama memur'dan memur'a karar degisebilecegi gibi genelde guneydeki eyaletlerdeki memurlarin daha toleransli olduguna dair de soylentiler var.... Bu nedenle Green Card'inizi riske atmamak icin ve vatandaslik surecini uzatmamak icin 6 aydan daha uzun sure kaldiginiz her sureyi tehlike olarak degerlendirebilirsiniz. Nedensiz yere 4-5 ayligina bile disari cikmamanizi oneririm. Giriste size nerde oldugunuzu sorduklarinda her zaman verebileceginiz makul cevaplariniz olsun. Eger 1 yildan daha fazla sure ABD disinda kalacaksaniz, o zaman re-entry permit'e basvurup 2 yillik izin almaniz gerekiyor. Re-entry permit hakkinda cok ayrintili bilgi sahibi degilim ama re-entry permit'e basvuru yaptiktan sonra tum islemleriniz bitene kadar ABD'de kalmaniz gerekiyor bu da 1 ayi bulabiliyor.

Re-entry permit hakkinda resmi sayfalar:

uscis.gov/USCIS/Resources/B5en.pdf

USCIS - I-131, Application for Travel Document

Eger Re-entry permit alirsaniz 2 yil disarda kalabilirsiniz ama disarda kalinan uzun zamanlarin vatandaslik suresini erteleyecegini de hesaba katmayi unutmayin.

9) ABD'de yasayanlara onemli not: Eger cekilisi kazandiginizi ogrendiyseniz ve su anda ABD'de yasiyorsaniz vizenizi almak icin iki yolunuz var: Consular Processing (CP) ya da Adjustment of Status (AOS).

Yukarida bahsedilen asamalarin hepsi CP ile ilgilidir, CP yapacaksaniz mulakatiniz sirasinda Turkiye'ye geri donup vizenizi Ankara'daki Amerikan Konsoloslugunda almaniz gerekiyor. Yani Turkiye'den basvuranlarla ayni seyleri yapacaksiniz.

Eger AOS yapmak isterseniz, yapmaniz gerekenler 3 asagi 5 yukari benzer olsa da AOS'nin buyuk farkliliklari vardir. AOS daha uzun ve masrafli bir surectir, CP gibi tek mulakatta bitmez. 3-4 ay surebilir ve case numaraniz buyuk ise AOS yaparken Eylul'e kadar islemleri yetistiremezseniz vize alma sansinizi kaybedebilirsiniz. Eger case numaraniz cok buyuk degilse ve ABD'yi terketmek istemiyorsaniz o zaman AOS sizin icin daha makul olabilir. Bilginize!

Ayrintili bilgiyi "AOS (Adjustment of Status) ile Green Card (DV) almak" konusunda bulabilirsiniz.

ABD'de yasamayan kisiler ise Green Card vizesini almak icin yukarida ayrintili bir sekilde anlatilan CP'yi yapmak durumundalar.

10) Belki en basa bunu yazmam gerekirdi ama Green Card'i alabilmeniz icin verdiginiz tum bilgilerin tam ve dogru olmasinin yanisira, cekilisin bazi sartlarini da sagliyor olmaniz gerekmektedir.

Cekilisi kazanan kisi ya lise egitimini tamamlamis olmali ya da eger lise diplomasi yoksa kazanan kisinin is deneyimi olmak zorunda. Yani;

* lise egitimi derken okulda verilen orgun egitimi tamamlamis ve diplomasini almis olmali.

* Eger kazanan kisi lise egitimini tamamlamamissa, o zaman son 5 yilin en az 2 yilini, en az 2 yillik egitim ya da tecrube gerektiren bir iste calisiyor olmali. Ve bu is ABD devletinin meslek database'i olan online.onetcenter.org 'ta bulunan mesleklerden Zone 4 ya da Zone 5'te bulunan bir meslek olup SVP'si en az 7.0 olmali.

Eger bu sartlardan birini saglamiyorsaniz, dosyanizin ve dolayisiyla basvurunuzun cok buyuk bir ihtimalle reddedilecegini hatirlatmak isterim.

11) Formlar ya da surec hakkindaki tum sorularinizin kesin cevaplari olmayabilir. Bu nedenle soyle soyle bir durumum var soruyu nasil cevaplamam gerekiyor, bu durumda ne yapmam gerekiyor, paketteki formlarda soyle yazilmis ama ben boyle yapsam olur mu diye sorular sorulacaktir. Bu tur sorularin cevaplari da cevap veren kisiye gore degisebilir. Herkes sorulari kendi nasil cevapladiysa, sizin onun bilgisini verecektir. Bu nedenle israrla sorulariniza kesin ve net cevaplar beklememenizi oneririm. Sorularin sizin formunuzda nasil cevaplanmasi gerektigini sizden daha iyi kimse bilemez.


Lutfen DV2014 mulakatlari ile ilgili sorulari "DV2014 mulakat deneyimleri" adli konuda, ds230 & dsp122 formlari, ilk basvuru ve KCC ile ilgili sorularinizi "DV2014'u kazananlar buraya" adli konuda ve DV2014 ile ilgili diger sorularinizi "DV2014 (2014 Green Card Lotosu) asamalari" adli konuda sorun.

Konu ile alakasiz her soru, daha sonra konuyu okuyanlar icin gereksiz bilgi olusturacaktir. Eminim ki kimse kendini boyle bir durumda bulmak istemez, bu nedenle baskalarini da bu duruma sokmadigimizdan emin olalim. Tesekkurler.

yesilkart.gen.tr
Alıntı ile Cevapla
Cevapla
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hizli Erisim

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Corel'de Çift Yüzlü Çift Kırımlı Broşür Yapalım Serkan006 Corel Draw 0 05-02-2011 08:10 AM
Kuran Meallerinin yanlislari Secde-9 KoLiK Kuran-ı Kerim 1 04-23-2011 11:24 PM
Nuh Suresi Kıssası KoLiK Kuran-ı Kerim 1 04-23-2011 11:23 PM
Molla Gürani Kimdir? firat7278 Ders & Ödev & Tez 1 04-05-2011 06:10 PM
SİVAS İli Gelenek ve Görenekleri tornado Şehirlerimiz 0 03-31-2011 06:39 PM


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:28 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.10
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.